HUG - Hundägarutbildningsgruppen

Det är personerna i HUG du har kontakt med när du anmäler dig till kurs, har frågor om betalningar eller allmänna frågor om vår klubb.   

    HUG arbetar för er hundägare och anordnar kurser och hundägarutbildningar på olika nivåer. HUG verkar för att alla som vänder sig till brukshundklubben för att gå kurs ska erbjudas en plats, samt att de som önskar att gå valp- eller grundkurs ska erbjudas en kursplats inom tre månader.

   De ansvarar också för att arrangera temakvällar och utvecklingskurser för våra medlemmar, instruktörer och hjälpare.  Allt för att driva utvecklingen framåt! 

   Utöver arbetet på klubben deltar HUG-medlemmarna på distriktsmötena som SBK anordnar och vidarebefordrar informationen därifrån till berörda parter inom klubben.  De går också på möten med andra lokalklubbar där syftet är att sprida information och byta erfarenheter med varandra. Utbildningsbehovet kartläggs också vid dessa möten för att klubben ska kunna möta den efterfrågan som finns genom att ha utbildade instruktörer.  

Hjälpare

Att vara hjälpare är precis som det låter - att hjälpa till under kurstillfällen. Hjälparna är en viktig del i att få kursen givande för kursdeltagarna. Det som önskas av dig som hjälpare är ett stort engagemang att hjälpa både instruktörer och kursdeltagare under kurstillfällena. Uppgifterna varierar beroende på vad du själv känner dig bekväm med. Det kan vara allt från att hjälpa till att plocka fram och undan, agera störning, till att själv leda delar av kursen. Vad du får ansvara för diskuterar du och den ansvariga instruktören fram innan kursstart.  

   Som hjälpare får du möjlighet att se hundträning från andra sidan och en stor möjlighet att utöka din egen kunskapsbank inom hundträning. Om intresse finns och det visar sig att du gör ett bra jobb som hjälpare finns det möjlighet att via HUG få gå SBK:s instruktörsutbildning.

   Låter detta som något du är intresserad av och skulle vilja göra? Kontakta Mia Nilsson nedan!
Mia Nilsson

Mia är ansvarig för utbildning av 'hjälparna', de personer som hjälper instruktörerna under kurstillfällena, samt planerar föreläsningar och studiebesök.

Mia nås på 070-611 69 22

Yasmine Klinga

Emma NilssonKontakta oss via mejl!

Skulle du vilja komma i kontakt med oss via mejl når du oss på bjuvsbk.kurs@gmail.com.