Clinic – Träning för den äldre hunden med Eleonor Mohlin, Dogsis

Clinicen kommer bestå av praktik och en kortare del teori. Du som deltar med hund får enskild träning och prova på olika träningsövningar. Dessa övningar kommer vi även gå igenom teoretiskt.

 

Vi kommer även prata om hur du kan förenkla din äldre hunds vardag och vad som skiljer den äldre hundens kropp från en ung hunds kropp.

 

Det blir ett roligt sätt att kombinera fysisk träning med aktivering för din äldre hund.

 

Med rätt och anpassad träning kan du i många fall hjälpa din äldre hund till en rörligare kropp utan smärta.

 

Krav: Föraren ska vara medlem i Bjuvs Brukshundsklubb, hunden ska vara vaccinerad 

Datum: 16/4

Tid: 18:30 – 20:30 

Pris: 850kr

 

Presentation av Eleonor Mohlin

Sedan barnsben har hundar alltid varit en stor del av mitt liv. Jag är Cert. Hundfysioterapeut, Dipl. Hundmassör, Dipl. Balansbollsinstruktör, Leg. Yrkeslärare i hundkunskap och djursjukvård, vilket innebär att jag har 90 högskolepoäng i pedagogik och didaktik och arbetar heltid som gymnasielärare. Utöver mitt lärarjobb driver jag företaget DogSis.

Jag tävlar på elitnivå i agility och har tillsammans med min hund Liv varit med i landslaget 2017 och 2018. I min flock bor fyra hundar; två yngre hundar som jag tävlar och tränar aktivt med och två äldre herrar, på 12 respektive 16 år. Att få ha kvar sina hundar på ålderns höst är verkligen en lyx, träning för den äldre hunden ligger mig därför varmt om hjärtat.

(För att läsa mer om Eleonor och hennes företag besök www.dogsis.nu). 

 

Max 6 deltagare

 

Har du några frågor om våra kurser så är du välkommen att mejla till bjuvsbk.kurs@gmail.com 

 

Välkommen!